Maakwijze schoenen - Nils Kalf Schoenmaker

Maakwijze schoenen

Facebooklinkedinyoutubeinstagramfoursquare

Maakwijze schoenen voor productie en reparaties

Alle maakwijze schoenen, die wij bij Nils Kalf Schoenmaker voor schoenreparaties en handgemaakte schoenen toepassen, leggen we hieronder kort uit.

Goodyear maakwijzeGoodyear maakwijze schoenen

Bij deze maakwijze wordt een leren strip aan het bovenleer gestikt. De loopzool wordt dan weer op deze strip vast gestikt. Er ontstaat ruimte voor een kurklaag boven de zool die demping geeft en zich vormt naar de voet. Deze maakwijze is duurzamer en kan vaker verzoold worden dan de ‘Blake’ maakwijze. Wordt gebruikt bij de productie van luxere herenschoenen zoals van Bommel, van Lier, Avang, Santoni enz.

Blake Rapid maakwijze schoenen

Blake Rapid maakwijze

De zool is doorgenaaid en van binnenuit met een stikdraad aan het bovenwerk bevestigd. Met onze geavanceerde  naaimachine kan deze complexe techniek  worden uitgevoerd. Blake schoenen zijn soepeler  dan de Goodyear maakwijze. Het ziet er allemaal veel strakker uit. Gebruik bij van Bommel, Greve, van Lier enz.

Noorse maakwijze schoenen

Ondanks zijn naam wordt deze constructie op grote schaal gebruikt in de Italiaanse schoenenindustrie. Oorspronkelijk bedoeld om waterdichte schoenen te creëren, wordt het nu meestal gebruikt om esthetische doeleinden. De Noorse steek is te herkennen aan de rode stiksels. Deze constructie is ideaal voor schoenen, die u wilt gebruiken voor outdoor-activiteiten. Het is een duurzame constructie, die de tand des tijds kan doorstaan.

Menu