Goodyear maakwijze - Nils Kalf Schoenmaker

Goodyear maakwijze

Facebooklinkedinyoutubeinstagramfoursquare

Goodyear maakwijze schoenreparaties

Nils Kalf Schoenmaker is gespecialiseerd in reparatie van luxere herenschoenen gemaakt volgens de Goodyear maakwijze. Wij hebben daarvoor speciale apparatuur in huis. De Goodyear maakwijze wordt bij het overgrote deel van de productie van herenschoenen gebruikt en levert mooie schoenen op, die ook zeer duurzaam zijn. Schoenen gemaakt volgens de Goodyear maakwijze zijn te herkennen aan de steekjes in de loopzool en zwaluwstaart hakken. Bij het plaatsen van de loopzool, wordt de schacht van de schoen tegelijk met een leren rand aan de leren binnenzool genaaid. Goodyear schoenen zijn dus dubbel genaaid. Bij het doorslijten van de steek zal de zool niet loslaten, omdat deze ook nog gelijmd is.

Nils Kalf Schoenmaker English page

 

Uw schoenen als nieuw met de Goodyear maakwijze

Wij zijn groot voorstander van deze reparatiemethode waarbij de zool wordt vervangen met een langzool in plaats van een halve zool. Na reparatie is niet meer te zien dat de schoen gerepareerd is en lijken uw schoenen als nieuw. De Goodyear maakwijze wordt beschouwd als de beste constructie in termen van loopcomfort en duurzaamheid. Zie onze prijslijst voor de prijzen van schoenreparaties volgens de Goodyear maakwijze.

Goodyear maakwijze

Grootste voordelen Goodyear maakwijze schoenenreparaties

  • Ze zijn relatief waterproof vanwege de naadloze verbinding tussen de rand en de zool. Hierdoor kan er geen water in de binnenzool terechtkomen.
  • Het vervangen van de zool is relatief gemakkelijk, waardoor je een schoen hebt die tot wel 20-30 jaar mee kan. Dit is afhankelijk van hoe je de buitenste leer behandelt (schoenverzorging).
  • Vanwege de gekurkte vulling, dat bij het dragen naadloos op de vorm van je voet aansluit, voelt het bijna alsof je een handgemaakt voetbed hebt. Hiermee blijft uw loopcomfort het beste gehandhaafd.

Zie hieronder in vier stappen een schoenreparatie volgens de Goodyear maakwijze.

Menu