Elysée over haar stage bij Nils Kalf - Nils Kalf Schoenmaker

Elysée over haar stage bij Nils Kalf

5 Vragen aan Elysée Rooijackers over haar stage

stage

Elysée Rooijackers

Stel je even voor. Wie ben je, waar woon je, wat studeer je?
Mijn naam is Elysée Rooijackers. Ik ben 19 jaar en woon in Nuenen (Noord-Brabant). Momenteel zit ik in het derde jaar van het SintLucas in Boxtel. Ik volg daar de opleiding Vormgeving en Ambacht, met als specialisatie leerbewerking. Daar leer ik op de oude ambachtelijke manier leren tassen en schoenen maken.

Je loopt sinds 15 februari 2016 stage bij Nils Kalf en je stageperiode zit er op 8 juli op. Waarom koos je voor Nils Kalf Schoenmaker als stageplaats?
Vanzelfsprekend zette ik hoog in, want ik wilde graag de finesses van leerbewerking – en in het bijzonder – van schoenen leren. Mijn handvaardigheden in het maken van ambachtelijke schoenen wil ik blijven ontwikkelen en daarom sta ik altijd open voor nieuwe ideeën en verfijnde technieken om alleen maar beter te kunnen worden. Hiervoor was ik bij Nils Kalf schoenmaker op het juiste adres.

stage

Nils Kalf en Elysée Rooijackers

Wat is de leukste herinnering aan je stageperiode?
Er waren heel veel leuke momenten maar één daarvan was toch wel het fietsen door de stad op Nils’ houten fiets. Dan moest ik gerepareerde schoenen afleveren bij winkels. Wat ik ook niet snel zal vergeten is dat zijn hondje Pippa iedere dag rond liep in het atelier. Ze kwam als puppy van een paar weken binnen ik heb haar zien opgroeien het afgelopen halfjaar, dat maakt de band nog iets specialer voor mij. Ik ga haar zeker missen!

Wat is het belangrijkste dat je van Nils Kalf hebt geleerd?
Nils is echt een meester in het herstellen en maken van schoenen. Hij heeft mij geleerd om altijd positief vooruit te kijken en als er iets tegen zit geduld te hebben en net zolang door te gaan tot het lukt. Schoenen maken is echt vakmanschap. Er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt. De tijd met Nils heeft mij een heel duidelijk inzicht gegeven van hoe alles in zijn werk gaat. Bedankt Nils voor jouw inspiratie en alles wat je mij in korte tijd hebt geleerd. Ik weet zeker dat ik nu kan knallen in mijn afstudeerjaar!

Wat doe je over vijf jaar?
Ik heb de ambitie om mijn eigen bedrijf te hebben, ondernemer te worden. Daarvoor ben ik hard aan het werk om mijn eigen label op de markt te zetten. Mijn droom is om over vijf jaar mijn eigen winkel te hebben in het hartje van Amsterdam waar mensen mijn exclusieve ER tassen met eventueel bijpassende schoenen kunnen kopen. Hoe cool zou dat zijn?!                                          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.