Schoenreparatie

facebookgoogle_pluslinkedinyoutubeinstagramfoursquare

Perfecte uitgevoerde schoenreparaties

Wij zijn erkende schoenreparateurs en mogen de titel Meesterschoenmaker voeren. Wij voldoen aan de kwaliteitseisen van de Stichting Schoenmakers Gilde. Door deze erkenning mogen wij gebruik maken van de originele materialen van de merken Van Bommel, Van Lier, Avang, Edward Green, Crockett and Jones, Santoni, Cheaney, Alden en Greve. Wij voeren reparaties ambachtelijk uit en kiezen vaak voor een volledig nieuw onderwerk. Bij leren zolen gebruiken wij de beste kwaliteit leer waaronder Rendenbach. Wij doen alle reparaties die u van een schoenmaker mag verwachten. Denk hierbij aan leren langzolen, halve zolen in leer of rubber, beschermzolen, nieuwe hakken en steeltips (embouts). U kunt erop vertrouwen dat uw schoenreparaties perfect worden uitgevoerd. Om uw schoenen de juiste aandacht te geven, doen wij niet aan reparaties terwijl u wacht.

Gespecialiseerd in de Goodyear maakwijze

Nils Kalf is gespecialiseerd in het repareren van schoenen gemaakt volgens de Goodyear maakwijze. Alle maakwijzen, die wij voor schoenreparaties toepassen, leggen we hieronder kort uit:

  • Goodyear maakwijze: bij deze maakwijze wordt een leren strip aan het bovenleer gestikt. De loopzool wordt dan weer op deze strip vast gestikt. Er ontstaat ruimte voor een kurklaag boven de zool die demping geeft en zich vormt naar de voet. Deze maakwijze is duurzamer en kan vaker verzoold worden dan de ‘Blake’ maakwijze. Wordt gebruikt bij de productie van luxere herenschoenen zoals van Bommel, van Lier, Avang, Santoni enz.
  • Blake Rapid maakwijze (doorgenaaid): de zool is van binnenuit met een stikdraad aan het bovenwerk bevestigd. Met onze geavanceerde  naaimachine kan deze complexe techniek  worden uitgevoerd. Blake schoenen zijn soepeler  dan de Goodyear maakwijze. Het ziet er allemaal veel strakker uit. Gebruik bij van Bommel, Greve, van Lier enz.
  • Noorse maakwijze: ondanks zijn naam wordt deze constructie op grote schaal gebruikt in de Italiaanse schoenenindustrie. Oorspronkelijk bedoeld om waterdichte schoenen te creëren, wordt het nu meestal gebruikt om esthetische doeleinden. De Noorse steek is te herkennen aan de rode stiksels. Deze constructie is ideaal voor schoenen, die u wilt gebruiken voor outdoor-activiteiten. Het is een duurzame constructie, die de tand des tijds kan doorstaan.

Zie onze prijslijst voor de meest voorkomende reparaties.

Schrijf een Google recensie