Meester schoenmaker - Nils Kalf Schoenmaker

Meester schoenmaker

Facebookgoogle_pluslinkedinyoutubeinstagramfoursquare

Meester schoenmaker Nils Kalf uit Amsterdam

Eigenaar en meester schoenmaker Nils Kalf (1960) kwam in 1981 voor het eerst in aanraking met het schoenmakersvak. In de jaren 80, de tijd van de hakkenbar en klaar terwijl u wacht werkte hij in loondienst in een hakkenbar aan de Heiligeweg. In deze periode haalde hij zijn vakdiploma en vestigingspapieren en ging hij zich bezighouden met De Goodyear maakwijze. In 1987 nam Nils de zaak over van zijn toenmalige werkgever en startte hij voor zichzelf. De zaak kreeg de naam Sleutel- en Schoenmakerij Rapide. De liefde voor het vak uit zich ook in het maken van handgemaakte schoenen. Het vervaardigen van handgemaakte schoenen is het resultaat van jarenlange ervaring, zelfstudie en opleiding.

De jaren 90 waren moeilijke jaren; slechts een op de drie schoenmakerijen hield zijn hoofd boven water. Eind jaren 90 kreeg Nils Kalf het erkend lidmaatschap van het Schoenmakers Gilde. Hij mag zich sindsdien Meester schoenmaker noemen. Het klaar terwijl u wacht formule verdween langzaam maar zeker en de kwaliteit van de schoenreparaties werd steeds belangrijker. Destijds werden er al regelmatig complete onderwerken gemaakt.

Sinds enkele jaren werkt Nils kalf samen met gerenommeerde schoenwinkeliers, waarvoor hij schoenen repareert uit het hogere segment. In 2007 ontstond het plan de winkel te verbouwen en de uitstraling aan te passen aan de geleverde kwaliteit. Ontwerpbureau CMK1 werd gevraagd een ontwerp te maken voor logo, winkelinterieur en website. Begin 2008 werd de zaak geheel verbouwd met een chique uitstraling met veel natuurlijke materialen. Ook de bedrijfsnaam paste niet meer bij het imago van de zaak. De schoenmakerij werd voortgezet onder eigen naam: Nils Kalf Schoenmaker.

In 2011 kwam er wederom een grote verandering. In Amsterdam, maar ook tijdens cursussen legde hij contacten met andere schoenontwerpers, waaronder Jelske Peterson en Jarah Stoop. Jelske staat op maandag, woensdag en zaterdag in de winkel.
Ze konden goed moet elkaar samenwerken en gingen op zoek naar een nieuwe locatie met betere mogelijkheden voor een atelier voor het ontwerpen van schoenen. Zij vonden in de Jordaan een charmant pandje en Nils verliet na 27 jaar de Heiligeweg. In de Eerste Tuindwarsstraat gaat Nils samen met Jelske verder met zijn hoogstaande reparaties en het maken van mooie maatschoenen.

Vakmanschap in de Jordaan
Nils Kalf Schoenmaker is een ambachtelijke vakschoenmakerij sinds 1987 en gevestigd in het hart van de Jordaan. U kunt bij onze schoenmakerij terecht voor schoenreparaties, ontwerpschoenen en producten voor schoenverzorging.

Menu